Foto’s

Home » Foto's »

Vakantie bijbelweek 2023

De Vakantie Bijbel Week van 2023 ‘Tel maar mee’ is weer voorbij. Wat hebben we genoten! We hebben gezongen, spelletjes gedaan, een vogelhuisje en een fakkel geknutseld, en samen met Bram en Britt gespeurd naar wat de tekens die we overal zagen hangen nou eigenlijk betekenden. We dachten dat we moesten gaan rekenen in onze vakantie. Maar dat was gelukkig niet waar! Maar wat betekenden die tekens dan? God kijkt liefdevol naar mij uit (+ - teken), dat ontdekten we op dag 1. De jongste zoon die was weggelopen werd door zijn vader liefdevol omhelst toen hij weer thuis kwam. God zorgt voor mij (x – teken), dat leerden we op de 2e dag. God zorgde dat het kleine beetje meel in de kruik en de olie van de weduwe maar niet opraakte en dat ze voor Elia en haar gezin kon blijven zorgen. Op de 3e dag ontdekten we dat we bij God meetellen als we bereidt zijn om Hem te gehoorzamen en met Hem mee te doen ( uitroepteken ! ). Gideon behaalde met maar 300 man de overwinning op een heel groot leger van de Midianieten. Op de laatste dag hebben we spelletjes gedaan in de tuin van het Kasteel. Als afsluiting was er friet met een snack en heerlijke verse aardbeien, gesponsord door een gemeentelid waar we van gesmuld hebben! Op de slotavond kwamen de vaders en moeders, opa’s en oma’s, en iedereen die de kinderen hadden uitgenodigd luisteren naar wat ze allemaal hadden geleerd en gedaan. ‘Tel maar mee, zoveel fijne dingen, tel maar mee, te veel om van te zingen, tel maar mee, door heel de bijbel heen, leer je zoveel van Gods liefde dat is nummer 1!’
IMG-20230503-WA0020 - bewerkt.jpg

Vakantie Bijbel Week 2022: Alles Andersom!

VakantieBijbelWeek Alles Andersom! De VBW is voorbij. Maar wat hebben we genoten. En de kinderen ook! Iedere dag was er een avontuur van Bram & Britt die bij het opruimen van opa’s schuur een puzzel vonden en die ze natuurlijk wilden oplossen! De verteller vertelde van de geboorte van Jezus en over de 12-jarige Jezus. De vossenjacht was erg leuk, gelukkig werden alle vossen gevonden. Er was een knutseldag. We maakten van mozaïek steentjes een spiegel waarop stond: ‘Jij telt mee!’ De laatste dag gingen we naar de kasteeltuin voor de Alles Andersom-spelletjes! In plaats van dat het konijn uit de hoge hoed springt, moest hij nu in de hoge hoed gegooid worden. Terug bij het Visnet kregen we natuurlijk eerst het toetje en pas daarna konden we genieten van de BBQ. De slotavond werd goed bezocht. Zo konden de ouders en gemeenteleden ook een stukje VBW meemaken. Het eindbedrag van ons gespaarde geld voor het adoptiekindje Nerlande werd bekendgemaakt, € 84,-! En we zagen dat Bram & Britt de puzzel oplosten. Het verhaal van de verteller ging over Jezus, die de kinderen zegende. De kinderen hebben het themalied: ‘Alles andersom, alles anders, keer het om’ gezongen en de foto's zijn bekeken. Een leuke afsluiting van een geslaagde week!
VakantieBijbelWeek 2022 (32).JPG

Startdag 2021

Mooie startdag 2021 Op een mooie zaterdagmiddag mochten we de opening van het winterwerk houden. In de middag werd er een puzzel cijfertocht door Dussen gehouden. Einde van de middag kwamen de gemeenteleden bijeen om gezamenlijk de opening te houden en een heerlijke maaltijd buiten te kunnen nuttigen. Wat was het mooi weer en wat konden we weer gezellig samenzijn. Fijn om zo iedereen weer te kunnen ontmoeten. Na een lekkere pot volleybal, waarbij de jeugd het moest afleggen tegen de kerkenraad, sloten we de avond met elkaar af. Tijdens het winterseizoen zullen we gaan werken aan het thema: Geloven is doen! Een prachtig thema om mee aan de slag te gaan.
Startdag202100032.jpg

Vakantie Bijbel Week 2021 Duik Erin!

Wie langs de kerk in Dussen kwam kon de kinderen zien die bij de VBW waren. Wat zag het er gezellig uit met de tenten. Wat hebben ze genoten van het zingen, de verhalen over Jezus. Van Bram & Brit die weer van alles beleefden tijdens hun opdrachtenspel! We hebben spelletjes gedaan in de tuin bij de kerk. Op vrijdag een speurtocht door het dorp, waarbij we mensen moesten zoeken met twee verschillende sokken aan en op zaterdag in de kasteeltuin. Daarna frietjes eten met elkaar. De kinderen kregen allemaal een tas met leuke/lekkere dingen omdat het dit jaar de 40e Vakantie Bijbel Week was. Wat is God trouw! Als we terugkijken over die 40 jaar was Hij er altijd bij. En mochten we veel kinderen vertellen over Jezus! Deze week waren er zelfs 47 kinderen!

Paaspuzzeltocht

In het paasweekend vond de Paaspuzzeltocht plaats. Verdeeld over drie dagen kon iedereen op eigen gelegenheid op zoek gaan naar de 20 foto’s die bij ramen van gemeenteleden hingen. Bij iedere foto stond ook een vraag die beantwoord moest worden. Met alle antwoorden op zak kon de zin opgelost worden: Wees niet bang. Hij leeft! Ondanks de kou, was het een geslaagde tocht voor een ieder die heeft meegedaan. Alle goede inzenders ontvangen binnenkort een presentje.
20210405_134906.jpg

Uitje Contactmiddag 10 september 2019

Boottocht over de Vecht en diner bij 't Wapen van Haarzuylen
Uitstapje Vecht19 (32).jpg

Startdag 2017

16 september 2017 vond de Startdag plaats. Met ruim 60 gemeenteleden verdeeld over de middag en de avond werd het winterseizoen Open je ogen ingeluid. Tijdens het middagprogramma werd door Peter Treffers de opening verzorgd uit Johannes 9, waarin het verhaal van de blindgeborene werd verteld. Zijn ogen werden door het slijk geopend. Hoe heeft God u/jouw ogen geopend? En kijk je ook verder dan alleen naar jezelf? Tijdens de speurtocht in Woudrichem hebben we mogen ervaren dat iedereen zijn/haar ogen goed open heeft moeten houden. En dan is het niet altijd wat het lijkt en kom je er achter dat je ogen open moet doen en echt goed om je heen kijken twee heel verschillende dingen zijn. De Startdagcommissie kijkt terug op een geslaagde dag en hoopt dat het een mooie start mag zijn voor het winterseizoen vol met samenkomsten van clubs, kringen, catechese etc.

- De Startdagcommissie
201.jpg

Kerstviering Club Benjamin en Baken

Op 24 december werd de Kerstviering gehouden in het Visnet.
DSC00828.jpg

Contactmidag varen 2016

Sleeuwijk richting Slot Loevestein en weer terug over de Boven Merwede naar Werkendam en Sleeuwijk. Daarna hebben we in het Visnet een heerlijke stamppot gegeten.
20160927_143301.jpg

Vakantie bijbelweek 2016

Vakantiebijbelweek in Dussen. Op 2, 3 en 4 mei werd in Dussen de vakantiebijbelweek gehouden. Het thema dit jaar was : Aan tafel! Deze dagen werden bezocht door 46 kinderen. De kinderen hebben verhalen van Jezus gehoord, die met dit thema te maken hebben. Op maandag werden er in de stralende zon spelletjes gespeeld en op dinsdag werd er hard geknutseld. Op de laatste dag werd er een vossenjacht gehouden en die kwam uit bij het kasteel in Dussen. Hier werd naar een echte schat gezocht. De groepjes die de schatkist hadden gevonden werden beloond met de lekkere inhoud van de kist. Terug bij de kerk werd er gegeten van de barbecue en kreeg iedereen een lekker ijsje. Rond 18.00uur kwamen de ouders. Zij konden onder het genot van een kopje koffie de foto’s van de afgelopen dagen bekijken. Ook werd er een Bijbelverhaal verteld en kon er genoten worden van toneel met Bram en Britt.
2016-05-03 11.07.18.jpg

Vrouwenvereniging Debora 13 april 2016

Op woensdag 13 april 2016 zijn de leden van vrouwenvereniging Debora op bezoek geweest bij Trans World Radio (TWR) in Barneveld. We hebben een presentatie gekregen over het mooie werk van TWR. Ze maken radioprogramma’s in alle wereldtalen en zenden die uit via de radio’s. De radio’s (meestal oplaadbaar door middel van zonlicht) geven zij aan de mensen. Zo worden er wereldwijd miljoenen mensen bereikt met Gods Woord. Na de presentatie hebben we de winkel bezocht, waar dingen te koop waren, die uit de gebieden komen waar TWR werkzaam is. Ook mochten we nog een kijkje nemen in de opnamestudio. Mevrouw Van Beuzekom mocht in de stoel zitten waar de heer Cor Weeda de teksten inspreekt voor het programma “De Bijbel door”. Dit wordt via Groot Nieuws Radio in Nederland uitgezonden. Als afsluiting zijn we met elkaar gaan eten in Woudenberg.
IMG_1268.jpg

kerstworkshop Vrouwenvereniging Debora

Op woensdag 2 december jl. hadden de vrouwen van vrouwenvereniging Debora een kerstworkshop. Onder begeleiding van Maaike hebben we allemaal en prachtige taart gemaakt. De één koos voor witte bloemen en de ander voor een rode uitstraling. Het was een erg gezellige avond en iedereen ging met een prachtige kersttaart naar huis.
20151202_220358.jpg

dankdag 2015

Dankdag met de CBS De Sprankel. Woensdagmorgen 4 november hebben we samen met de kinderen van de CBS de Sprankel een dankdienst voor gewas en arbeid gehouden in onze kerk. De school heeft zich met enthousiasme ingezet voor de Stichting Dorcas om levensmiddelen in te zamelen voor de allerarmsten in Oost Europa. Ook vanuit onze kerk hebben een aantal vrijwilligers veel inzet getoond. Het gezamenlijk resultaat was 12 dozen met levensmiddelen. Namens Dorcas hartelijk bedankt! Na het speelkwartier op school zijn de kinderen in optocht naar de kerk gegaan. Voor de dienst begon hebben juf Janike en juf Jolanda ons het thema van de dienst uitgelegd. Het thema was ‘Vooruit, Blik terug.’ God had tegen Jacob gezegd dat hij naar Bethel moest gaan om daar een altaar voor God te bouwen op de plaats waar God aan Jacob verschenen was toen Jacob vluchtte voor zijn broer Ezau. Jacob moest dat doen omdat God voor Jacob gezorgd had vanaf het moment dat Jacob vluchtte tot nu toe. Wij kunnen met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan als we ons aan God toevertrouwen. Dan zal HIJ ook voor ons zorgen in goede en kwade dagen.
826.JPG

Contactmiddag 29 september 2015

Museum ’t Brabants Leven – Den Dungen
20150929_153827.jpg

Vrouwenvereniging Debora 3 december 2014

Op onze verenigingsavond van 3 december 2014 hebben we het bloemstuk met de naam “een hoorn van overvloed” afgemaakt. In Lukas 1 vers 69 wordt gesproken van een hoorn van zaligheid, die de Heere heeft behaald en aan ons wil geven. Het is een bloemstuk met symboliek. We noemen de hoorn: een beeld van kracht, sieraad en heil. Ook het Lam in Openbaring 5 vers 6 heeft horens. Er is ook een davidsster in het bloemstuk verwerkt (gemaakt van de rode takken van de kornoelje). Verder zijn er verse bloemen in dit stuk verwerkt, die als een overvloed uit de hoorn steken. We gebruikten o.a. rozen (teken van liefde) en klimop (teken van trouw). Ook de kleur heeft ons iets te zeggen: wit staat voor rein en groen voor leven. Kortom: we zijn naar huis gegaan met een bloemstuk waar we over na kunnen praten en denken.
2014-12 042.jpg

Contactmiddag Utrecht 2014

Bezoek van de contactmiddag aan het Museum Catharijneconvent Utrecht, Thuis in de Bijbel
IMG_0258.jpg

Sportavond Crocus 25 januari 2014

Op zaterdagavond 25 januari 2014 organiseerde jongerencentrum de Crocus een sportavond voor de gehele regio. In Aalburg gingen ruim 90 jongeren de sportieve strijd met elkaar aan. Ook de 15+ club en enkele jongeren van het Kompas heeft deelgenomen aan deze sportieve avond. Zij bonden de strijd aan bij het dikke mat trefbalspel, een hindernisbaan en basketbal. De avond werd afgesloten met een master trefbalspel en moe maar voldaan keerde ieder terug naar Dussen en Meeuwen. Meer info en foto’s zijn te vinden op de Crocus-site.
IMG_3125.JPG